اطلاعیه !
فرم عضویت در باشگاه مخاطبان









فارین پالیسی


نشریه سیاسی‌-اقتصادی حوزۀ بین‌الملل

وابسته به موسسه مطبوعاتی واشنگتن‌پست




دیدگاه
مکافات ژئوپلتیک آمریکا
هیچ نقطه‌ای از جهان پس از جنگ 7 اکتبر، مثل سابق نخواهد بود
استفان والت   

جنگ همچنین به مسکو و پکن استدلال آسان دیگری برای نظم جهانی چندقطبی ارائه می‌دهد که مدت‌هاست بر سر نامطلوبیت سیستم تحت رهبری ایالات متحده از آن دفاع کرده‌اند. تنها کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که به دیگران یادآوری کنند که ایالات متحده در 30 سال گذشته اولین قدرت بزرگ مدیریت خاورمیانه بوده است و نتایج آن، جنگ فاجعه‌بار در عراق، بروز توانایی نهفتۀ هسته‌ای ایران، ظهور خلافت اسلامی (داعش)، فاجعه انسانی در یمن، هرج و مرج در لیبی، و شکست روند صلح اسلو است



دیدگاه
مابین سطور توافق ایران و عربستان
این توافق چیزی فراتر از عادی سازی روابط با ریاض است
سعید گلکار    کسری اعرابی   

در واقع، در سطح منطقه‌ای، رژیم [آیت‌الله] خامنه‌ای بر استفاده از توافق با میانجیگری چین برای برهم زدن به جای تسهیل صلح متمرکز است یعنی خرابکاری در توافق‌نامه ابراهیم ِمورد مذاکره آمریکا. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دو سال گذشته به‌طور خستگی‌ناپذیر تلاش کرده است تا از عادی‌سازی روابط بیشتر کشورهای عربی با اسرائیل جلوگیری کند، ایران از اسرائیل به عنوان «غده سرطانی» یاد می کند که باید ریشه‌کن شود. رژیم ایران بر این باور است که معامله با میانجیگری چین با تاخیر در پیوستن بیشتر کشورهای عربی به توافقنامه ابراهیم و تضعیف ارزش ایالات متحده در خاورمیانه، دو پرنده را با یک سنگ در این زمینه می‌کشد.



دیدگاه
کج‌دار و مریز!
فشار ایالات متحده به چین در حوزه ریزتراشه‌ها، می‌تواند نتیجه عکس دهد


شرکت‌های خارجی می‌توانند کارخانه‌های جدید کاملاً بدون تجهیزات آمریکایی در خارج از چین بسازند تا به بازار چین خدمات ارائه کنند. محدود کردن دسترسی به تراشه‌های خارجی همچنین قدرت خرید 400میلیارد دلاری چین را به سمت داخل سوق می‌دهد و تولید تراشه داخلی را تقویت می‌کند. داده‌های تجاری چینی و شرکت‌های ابری می‌توانند به جای تکیه بر تراشه‌های خارجی که عرضه‌شان نامشخص است، به تامین‌کنندگان تراشه‌های داخلی درجه دوم روی بیاورند. این مشوق‌های بازار می‌تواند بخش خصوصی را در داخل و خارج از چین بسیج کند تا در نهایت به استقلال تراشه‌ای دست یابد که دولت چین مدت‌هاست به دنبال آن بوده و تاکنون نتوانسته است به آن دست یابد.



 1  

موسسه علم و سیاست اشراق
شماره تماس : 77136607-021


عضویت در باشگاه مخاطبین

اینکه چیزها از نام و تصویر خود سوا می‌افتند، زندگی را پر از هیاهو کرده است و این هیاهو با این عهد مدرسه که «هر چیزی خودش است» و خیانت نمی‌ورزد، نمی‌خواند. مدرسه آرام است و این آرامش بخشی از عهد و ادعای مدرسه است. هیاهو در مدرسه به معنای ناتوانی مدرسه در نامگذاری چیزها است؛ به این معناست که چیزها می‌خواهند از آنچه هستند فرا بروند. آنجا که می‌توان دانست از هر چیز چه انتظاری می‌توان داشت، دعوا و هیاهویی نیست، نظم حاکم است و هر چیز بر جای خویش است. اما اگر هرچیز حقیقتاً بر جای خود بود و از آنچه هست تخطی نداشت، دیگر چه نیازی به مدرسه بود؟ اگر خیانتی ممکن نبود مدرسه می‌خواست چه چیزی را بر عهده بگیرد. اگر حقیقت نامی دارد، از آن روست که امکان ناراستی در جهان هست. نام چنانکه گفتیم خود عهد است و عهد نگه داشت است و نگه داشت آنجا معنا دارد که چیزها از جای خود خارج شوند.

(تمام حقوق متعلق به موسسه علم و سیاست اشراق است)