اطلاعیه !
فرم عضویت در باشگاه مخاطبان





در سایه‌سار دوستی
گزارشی از تالیف ویژه‌نامه‌ پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی توسط موسسه علم و سیاست اشراق


۴ اردیبهشت ۱۴۰۴   106  0  0 خبر

در آستانۀ نوروز ۱۴۰۴ ویژه‌نامه چهارصد و هشتاد صفحه‌ای پنجمین سالگرد شهید سلیمانی با عنوان «بر مدار دوستی» منتشر شد. انتشار ویژه‌نامه نتیجه چند ماه کار متمرکز موسسه اشراق در سال ۱۴۰۲ است. در میان تمام کارهایی که پیش از این انجام داده‌ایم، کار روی کتابی تماما درباره قاسم سلیمانی چیز دیگری است.

ساختار این کتاب، هفت فصل است—فصل‌ها هفت حلقه از زنجیر سرنوشتی است که از کودکیِ قاسم آغاز می‌شود و تا فراسوی مرگ او در خاک عراق امتداد می‌یابد. هر فصل، دریچه‌ای به معرکه‌ی تاب‌ربایی است که او از آن گذشت: جنگ هشت ساله، افغانستانِ غرق در مه، لبنانِ شکسته، سوریۀ در خون تپیده. اما در میان این معرکه‌ها که ای‌بسا همچون جهنمی است، گاه جرقّه‌هایی از نور می‌درخشید: «داستانِ دوستی»ها، روایت‌هایی که گویی از عمق تاریکی، دستانی ناپیدا را به سوی آسمان بلند می‌کنند. دوستی و استوار ساختن جنگ و جهاد و جغرافیا و حتی جهان برپایه‌ی آن، خط هنوز کشف‌ناشده‌ای در زندگی قاسم سلیمانی است که این کتاب در پی آن رفته است.

ویژه‌نامه، همچون موزائیکی از دردها، گفت‌وگوها را در خود جای داده: علی اقبالپور، همرزمِ قاسم در عراق، که اکنون خاطراتش را مثل زخمی کهنه باز می‌کند؛ یعقوب توکلی در پنجاه صفحه، از مقاومتی می‌گوید که گویی تاریخ، آن را در حافظۀ خود دفن کرده بود؛ و حورا نژاد صداقت، که داستانِ «دختران قاسم» را می‌نویسد—زنانی که شاید وجود خارجی نداشتند، اما اکنون در کلمات، جان می‌گیرند تا وجدانِ خواننده را بیازارند. گفت‌وگوهای این ویژه‌نامه، حتی آنجا که از سازمان رزم و تاسیس جغرافیا و تشکیل هسته‌های مردمی می‌گوید، همچنان روایت دوستی و لحن متفاوت قاسم سلیمانی در فرماندهی و سازماندهی است.

این کتاب، با همۀ نقص‌هایش، چون آیینه‌ای شکسته است که تصویر قاسم را در هزاران تکه بازمی‌تاباند. و چه بسا همین شکستگی، راستین‌ترین روایتِ او باشد، خصوصا که پس از او خیلی چیزها تغییر کرده است. حالا ما و مردم مظلوم منطقه در شرایط سختی هستیم و قاسم سلیمانی دیگر در میان ما نیست. شاید مهمترین هدف این کتاب، نگه‌داشتنِ این فقدان باشد.

ویژه‌نامه پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی در ۴۸۰ صفحه توسط نشر مکتب حاج قاسم با سردبیری سید باقر نبوی و به مجری طرحی موسسه علم و سیاست اشراق، با قیمت ۹۹۰ هزارتومان عرضه شده است.

امیدواریم به زودی شرایط فروش آن در سایت اشراق فراهم شود.

در ادامه فهرست کامل مطالب ویژه‌نامه می‌آید.

قاسم سلیمانی علم و سیاست ویژه‌نامه
دیدگاهتان را بنویسید
نام

ایمیل

متن پیام ارسـال دیدگـاه
نشست
نهضت بیداری
گزارشی از نشست موسسه اشراق بعد از اعلام شهادت سید حسن نصرالله - 9 مهرماه 1403
اگر انسان این مسئله را با قلبش جذب کند که این تکلیف من است که در این جنگ مشارکت کنم و بجنگم، بعدش ممکن است یک راهی باز شود. قبل از هر چیزی باید یک اتفاق روحی در انسان رخ دهد. ما باید خودمان را عمیقاً آماده این اتفاق روحی کنیم. یعنی عمیقاً آماده‌ی این تطور روحی شویم که از یک موجود اجتماعی به موجودی که قصد جنگیدن دارد، تبدیل شویم. در این صورت ممکن است راهی باز شود، راهی که در حال حاضر با محاسبات عقلانی از میدان قفل است؛ یعنی تحلیل انضمامی سیاسی از وضعیت این جنگ، از جغرافیایش، از سازمان رزمش به ما می‌گوید که راهی برای پذیرش مشارکت اجتماعی وجود ندارد. ولی اگر قرار باشد راهی باز شود مقدمه‌ی آن این است که نیروهایی دقیقاً در درون ایران، بی‌هیچ تردیدی، این را از صمیم قلب بپذیرند که ما در حال حاضر، تکلیفی جز جنگیدن نداریم و این امتحان نسل ماست.


دیدگاه
در محاصرۀ ناملت‌ها
فلسطین، مسئله‌ای مربوط به سیاست داخلی است
اباصالح تقی‌زاده طبری   
دولتی که ملی باشد در پی جغرافیای مستقل خود می‌رود و چگونه می‌تواند با اسرائیل که موجودیتی مجعول و وابسته است و همچون ویروسی به اینجا و آنجا سرایت می‌کند، بسازد؟ اگر اسرائیل رسمیت یابد، هیچ دولت ملی در منطقۀ ما نمی‌تواند مطمئن به رسمیت خود باشد. به همین جهت است که مسئلۀ فلسطین، لااقل در منطقۀ سرنوشت‌ساز غرب آسیا، مسئله‌ای مربوط به سیاست خارجی کشورها نیست؛ هر موضعی در قبال اسرائیل مستقیما مربوط به موضع کشورها دربارۀ مردم خویش است.


سرمقاله
مشارکت ناامید
بدون تشکل‌یابی نیروهای مولد، نیروی انقلابیِ وفاداران جمهوری اسلامی به مصرف می‌رسد
محمدرضا هدایتی    سیدعلی کشفی   
فقدان گفتارهای سیاسی مؤثر و قدرتمند و کادر رهبری قابل‌اعتماد در این شرایط، می‌تواند سرنوشت متفاوتی برای این نیروها رقم بزند؛ سرنوشتی که یا نیروی ایجادشده را سرخورده‌تر می‌کند و فرومی‌نشاند یا آن را در جهاتی مغایر با منافع و قدرت ملی ایران به مصرف رساند. در این میان، شکل‌گیری تشکلی از نیروهای سیاسیِ مولّد که بتواند واجد گفتاری قدرتمند و امیدآفرین و کادر رهبری منسجم باشد، ضروری به نظر می‌رسد.


سرمقاله
جغرافیای ضعیف
سیاست همسایگی نمی‌تواند صرفا پیگیری منافع باشد
علیرضا شفاه   
چین قطعا باید در اولویت بالای همکاری‌های اقتصادی ایران قرار بگیرد اما نمی‌‌تواند سیاست همسایگی دولت آقای رئیسی را تضمین کند. چین کشوری آرام است و اقتصادی جهانی دارد. اقتضای سیاست خارجی چین این است که از جنگ‌های نیابتی ایران و عربستان جلوگیری کند اما اگر بنا باشد ثبات اقتصادی جامعۀ ایران منجر به قدرت‌نمایی‌ها و تنش‌های تازه‌ای در منطقه شود، قطعا چین ضامن فعالیت‌های اقتصادی‌ای نمی‌شود که به چنان نتیجه‌ای منجر شود. در ذیل همین محاسبه است که چین ذیل مزایایی که به این منطقه می‌بخشد مراقبت می‌کند که روی زمین لغزنده و پرفتنۀ آن پیراهن‌آلوده نشود. آیا ما می‌توانیم خودمان را به‌عنوان برندۀ مطلق منطقه معرفی کنیم و همۀ امنیت آن را تضمین نماییم؟





موسسه علم و سیاست اشراق
شماره تماس : 77136607-021


عضویت در باشگاه مخاطبین

اینکه چیزها از نام و تصویر خود سوا می‌افتند، زندگی را پر از هیاهو کرده است و این هیاهو با این عهد مدرسه که «هر چیزی خودش است» و خیانت نمی‌ورزد، نمی‌خواند. مدرسه آرام است و این آرامش بخشی از عهد و ادعای مدرسه است. هیاهو در مدرسه به معنای ناتوانی مدرسه در نامگذاری چیزها است؛ به این معناست که چیزها می‌خواهند از آنچه هستند فرا بروند. آنجا که می‌توان دانست از هر چیز چه انتظاری می‌توان داشت، دعوا و هیاهویی نیست، نظم حاکم است و هر چیز بر جای خویش است. اما اگر هرچیز حقیقتاً بر جای خود بود و از آنچه هست تخطی نداشت، دیگر چه نیازی به مدرسه بود؟ اگر خیانتی ممکن نبود مدرسه می‌خواست چه چیزی را بر عهده بگیرد. اگر حقیقت نامی دارد، از آن روست که امکان ناراستی در جهان هست. نام چنانکه گفتیم خود عهد است و عهد نگه داشت است و نگه داشت آنجا معنا دارد که چیزها از جای خود خارج شوند.

(تمام حقوق متعلق به موسسه علم و سیاست اشراق است)