اطلاعیه !
فرم عضویت در باشگاه مخاطبان






سرمقاله
آمریکایی که نمی‌شناسیم
با ترامپ، ما با چه آمریکایی روبه‌رو هستیم؟
سیدعلی کشفی   

این یک آمریکای جدید و بیگانه و شاید جهانی جدید باشد. جهانی که بیش از پیش با قواعد شکننده و‌ هنجارهای بین الملل بیگانه است. صورت‌بندی ترامپ و رفتار او به عنوان یک دیوانه با رفتاری وقاحت‌بار، البته اشاره ای به خروج آشکار او از هنجارهای معمول سیاسی و اداری دارد، اما نمی‌تواند پیشنهادی برای نفوذ به این آمریکای بیگانه بدهد. امتناع از تلاش برای فهم این آمریکای جدید و تهدیدهای آن، البته که به خطاهای فاحش در برابر این بحران جدید و جا ماندن از فرصت‌های نهفته در آن خواهد انجامید.


سرمقاله
بهره‌ای از نام ایران را نگه داریم
ما و حادثه غزه
اباصالح تقی‌زاده طبری   

حادثه همه را تا به سرحد مرگ می‌کشاند و از آن سو همه را در تدارک دوباره نام خود حیران می‌کند؛ ما که بودیم و چه می‌کردیم و اینک که هستیم و کجاییم و چه باید کنیم. حادثه غزه همه آنها را که در این جهان و منطقه کاری داشتند دوباره بر سر این پرسش‌ها نشاند. امروز اگر فردای حادثه غزه باشد، روز بسیار پر مکر و فریبی است؛ چراکه شبیه روزها و شب‌های دیگر است و همین ما را بر آن داشته که مانند همیشه باشیم و عمل کنیم؛ اما اینگونه نیست.


سرمقاله
به گاه جنگیدن
چرا ما از حکمرانی جنگ تن می‌زنیم؟
اباصالح تقی‌زاده طبری   

هرچند دشوار، اما امروز و در این لحظات سرنوشت‌ساز وقت آن است تا یکبار آنچه را که در همه این سالها نادیده گرفتیم، ببینیم و فراتر از تحلیل‌های طولانی، اراده‌ای برای عمل را در خود زنده کنیم. تصمیم ما اول از همه باید این باشد که زمان را بر خودمان تنگ کنیم و فشارش را بر تن و جانمان حس نماییم. بعد از این فرصتی برای ما باز می‌شود که در آن همه‌ی ارکان کشور و مشخصاً شیوه حکمرانی، باید متحول شود و پوست‌اندازی کند.


سرمقاله
شریان خون
سرنوشت جنگ تنها با ضربه به موقعیت اقتصادی رژیم صهیونسیتی در منطقه تغییر می‌کند
محمدرضا هدایتی   

رژیم صهیونیستی همان‌قدر که بر تسلیحات نظامی آمریکا و تکنولوژی پیشرفته خود تکیه دارد، بر اقتصادی تکیه می‌کند که در سراسر منطقه گسترده شده و خود به نیابت از آمریکا، نگهبان آن است. بر این اساس، ضربه‌زدن به شریان‌های اقتصادی رژیم، نه به‌عنوان یک عملیات مقطعی در جنگ حاضر، بلکه به‌عنوان یک اقدام کلیدی در جهت ساخت نظم تازه در منطقه، ضرورتی عاجل و اساسی است.


سرمقاله
خطبهٔ نامنتظره
تولید جغرافیا مقدم بر هر تصمیمی در این جنگ است.
سیدعلی متولی امامی   

رهبر انقلاب بیش از آن‌که به دنبال شعله‌ور کردن جنگ یا نابودی اسرائیل باشد، مراقبت و پرورش مردم و جغرافیای مقاومت را دستور کار خود قرار داده است. برای چنین طرحی باید به نظم و شیوه زندگی مردم نظر کرد و تأسیس این جغرافیا و مردم را بر هر امر دیگری ترجیح داد. با این طرح است که جنگ معنای انسانی خود را باز می‌یابد و کنترل آتش جنگ و تمرکز بر تقویت مردم مقاومت تا توسعه و تثبیت جغرافیای مقاومت، بر جنگ پایانی با اسرائیل اولویت خواهد داشت. محور مقاومت هنوز به عنوان یک جغرافیای ملی تأسیس نشده و جنگ اگر چه در ظاهر موفق باشد، آینده‌ای نخواهد ساخت. جبهه مقاومت اگر چه شبکه اعتقادی و نظامی قدرتمندی تدارک کرده است اما هنوز موفق به تأسیس بازار مستقل و مولد خود نشده است. فقدان بازار برای جبهه مقاومت به معنای فقدان روابط معنادار اجتماعی و در یک کلمه فقدان جامعه و جغرافیای واقعی است.


سرمقاله
نامعادله نصر
چگونه پس از طوفان الاقصی استراتژی‌های مبتنی بر موازنه رنگ باخته است؟
محمدحسن نیلی   

اکنون پس از ترور ناجوانمردانه و سبعانۀ پرچمدار مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله، بحرانی‌بودن وضعیت هرچه بیشتر خود را بر ما عیان می‌کند. معادلۀ ما و رژیم صهیونیستی در این وضعیت، نه معادلۀ تنبیه است نه قصاص. اکنون زمانۀ بسیج عمومی برای نصرت است، نصرتی بدون حد و بدون مرز. هر فعالیتی که بخواهد این اراده و خشم انباشتۀ اجتماعی از رژیم را صرفاً در پرتاب موشک یا پهپاد خلاصه کند، نه‌تنها کمکی به این معادله نمی‌کند بلکه امکان خطا را در آن افزایش می‌دهد و این بدون شک به نفع دشمن است.


 1             

موسسه علم و سیاست اشراق
شماره تماس : 77136607-021


عضویت در باشگاه مخاطبین

اینکه چیزها از نام و تصویر خود سوا می‌افتند، زندگی را پر از هیاهو کرده است و این هیاهو با این عهد مدرسه که «هر چیزی خودش است» و خیانت نمی‌ورزد، نمی‌خواند. مدرسه آرام است و این آرامش بخشی از عهد و ادعای مدرسه است. هیاهو در مدرسه به معنای ناتوانی مدرسه در نامگذاری چیزها است؛ به این معناست که چیزها می‌خواهند از آنچه هستند فرا بروند. آنجا که می‌توان دانست از هر چیز چه انتظاری می‌توان داشت، دعوا و هیاهویی نیست، نظم حاکم است و هر چیز بر جای خویش است. اما اگر هرچیز حقیقتاً بر جای خود بود و از آنچه هست تخطی نداشت، دیگر چه نیازی به مدرسه بود؟ اگر خیانتی ممکن نبود مدرسه می‌خواست چه چیزی را بر عهده بگیرد. اگر حقیقت نامی دارد، از آن روست که امکان ناراستی در جهان هست. نام چنانکه گفتیم خود عهد است و عهد نگه داشت است و نگه داشت آنجا معنا دارد که چیزها از جای خود خارج شوند.

(تمام حقوق متعلق به موسسه علم و سیاست اشراق است)